DAG 18

DAGBOGEN - DAG 18

 

Jeg er nu kommet op i niveau 900 m ved Puerto de Béjar og vandre i dag ind i provinsen Castilla y Leon, den meget tyndt befolkede provins, dobbelt saa stort som Danmark med halvt saa mange indbyggere.

 

Igen bliver det en lang dag, hvorfor jeg som ene mand fra ovenatningsstedet, hvor jeg også har boet som den eneste, maa starte ud i moerke med lygte i haanden, fordi jeg straks skal ud paa en vandre sti. Der er mindst 1 1/2 time til det bliver solopgang og bjergene skygger ogsaa. Jeg skal ned til en

 

 

 

 

 

 

 

 

 

flodovergang, som de gamle romere har anlagt, saa nedstigningen paa naesten 200 m er rimelig at vandre og over denne gamle bro i moerke. efterfoelgende skal jeg vandre op igen i Sierra Béjar til omkring 1.000 m. Efter igen en lang vandring nu over Mesetaen i eftermiddagsheden naar jeg frem til min overnatningsby meget ude i ingenting. Eneste mulighed for overnatning er det lokale albergue som har 70 sengepladser. Det er den lokale praest der bestyrer alberguet og du betaler "donertivo" d.v.s. donation. Du faar en seng, aftensmad i faelleskab med de oevrige pilgrimme og morgenmad naeste morgen kl. 7.00.

 

Det bliver en rigtig hyggelig aften, for nu er alle dem jeg har moedt kommet til det samme sted. Og det er der jo en god grund til. Dels er det den eneste by du kan overnatte i paa op mod 60 km og dels det eneste overnatningssted.

 

Faellesspisning med et rigtigt godt maaltid, suppe, salat med forskellig poelser og ost til og som dessert syltede ferskner og selvfoelgelig masser af broed, vin og vand. Faelles anretning og faelles opvask. Hvad andet ??? Faelles hygge efterfoelgende indtil lyset slukkes praecis kl. 22.00. Godnat.

 

 

 

 

Colonia San Miguel/La Estación

 

Dette er flækken før man overskrider provinsgrænsen til Castilla y León.

En samling huse med en bezintank, der ligger ud til landevejen N 630, som er hensynende, da der nu er motorvej.

Flækken er også stedet, hvorfra man fortsat gå lidt højdemeter op for at nå pashøjen ved Calzada de Bejár.

FRA SEVILLA TIL

SALAMANCA

 

en pilgrimsvandring på ca. 500 km på Via de la Plata.

 

Det siges, at vandring på Via de la Plata kan blive en ensom færd og at der i flere dage kan være langt mellem byerne.

 

Jeg synes også jeg har oplevet de forhold på andre af mine vandringer.

 

 

DAGENS DATA

  • DATO : 19. oktober 2014

 

  • AFSTAND TILBAGELAGT: 32 km

 

  • TOTAL AFSTAND: 481 KM

 

  • HØJDEPROFIL: 290 m/130 m

 

  • TEMPERATUR : +20 C / +25 C

 

  • VEJR: sol sol ingen vind

Copyright © All Rights Reserved