Dag 01

DAGBOGEN - DAG 1

 

Startede ud fra Sevilla foer det blev lyst. Det bliver foerst lyst omkring kl 8.30 paa de kanter.

 

Der var megen morgentrafik og de foerst ca. 5 km var gennem forstaeder.

 

Efter at vaere kommet over Guadalgivir gik jeg langs floden og her opdagede jeg hvor oede der kan vaere.

 

Foerste beboede omraade er ved den gamle romerske by Italica, hvor der er udgravet et amfiteater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meget imponerende.

 

Efter Italica gaar Via de la Plata igen ud gennem marker og vaek fra andre veje.

 

Gik i over 3 timer ude mellem markerme indtil jeg kom til dagens distination Guillena.

 

Jeg var noedt til at gaa paa den lokale skadestue for at faa udskrevet en recept paa nogle piller, som jeg desvaerre ikke havde faaet nok med af hjemmefra.

 

En soed og venlig ung spansk laege, der kunne engelsk, hjalp mig med at faa recept og mod at vise EU sygesikrinsgkorte kostede udstedelsen intet. Super.

SEVILLA

 

Min pilgrimsvandring strater den 2. okt. fra katedralpladsen i Sevilla.

 

Sevilla er på størrelse med København og den 4.største by i Spanien. Sevilla er også kendt som den storby i Europa, der har de højeste temperaturer. Byen ligger ved floden Guadaquivir. Det var i Sevilla Columbus lagde til, da han kom tilbage fra det netop opdagede America den 31. marts 1493. I øvrigt kun et år efter at det sidste kalifat i Spanien var blevet nedkæmpet.

På grund af de guldskatte, som efterfølgende blev udskibet fra America, blev Sevilla en meget velstående by i 1500 tallet og blev et kulturcentrum.

Katedralen De Santa Maria de la Sede i Sevilla er den 3. største katedral efter Peterskirken i Rom og Sct. Poul´s Cathedral i London.

 

Jeg har fundet et lille charmerende hotel ikke langt fra Katedralen og starten paa Via de la Plata. I oevrigt ganske billigt.

 

Selvfoelgelig var jeg inde og se katedralen, der er imponerende, men stadig staar katedralen i Burgos i et mere imponerende lys for mig. Katedralen i Sevilla er flot og imponerende stor. Var oppe i klokketaarnet og se Sevilla der fra.

 

Gik ned til floden Guidalgevir og staa Torre del Oro - Guldtaarnet - og gik en tur til Plaza del Torro og fik en guidet tur gennem tyrefaegterarenaen. Det var en saerlig oplevelse. Guiden kunne ioevrigt ikke selv lide tyrefaegtning, men som hun sgade "det er del af vores kultur - og den kan vi ikke aendre paa".

 

Var til aftensmesse i Katedralen. Det var lidt af en spoejs oplevelse. Der var 2 praester. Den ene lignede Sean Connery, da han spillede munken i The Name of the Rose.

 

Han var hele "forestillingen" vaed. Han var aabenbart hjaelpepraest. Soerge for at biblen var slaaet op paa den rigtige side, hentede nadveren og delte den ud og sang for. Og saa havde han en sjov memik.

 

FRA SEVILLA TIL

SALAMANCA

 

en pilgrimsvandring på ca. 500 km på Via de la Plata.

 

Det siges, at vandring på Via de la Plata kan blive en ensom færd og at der i flere dage kan være langt mellem byerne.

 

Jeg synes også jeg har oplevet de forhold på andre af mine vandringer.

 

 

DAGENS DATA

  • DATO : 2. oktober 2014

 

  • AFSTAND TILBAGELAGT: 0 km

 

  • TOTAL AFSTAND: 5 KM

 

  • VANDRET I DAG: 0 t

 

  • HØJDEPROFIL: 12 m/12m

 

  • TEMPERATUR : +40 C / +40 C

 

  • VEJR: sol / ingen vind

Copyright © All Rights Reserved