DAG 3 2015

DAGBOGEN - DAG 3 2015

 

Det havde regnet om natten, og nu her til morgen var det hele frisk. Som dagen skred

frem, så om solen tilbage og dermed heden.

 

kl 6.45 vandrede jeg ud af Zamora og ud af byen for igen at vandre på Mesetaen. Der er 2 mindre byer på dagens vandring, så lidt spænding bliver der da, nemlig om der er barer i byerne. I den første by var der en bar, så det blev til morgen mad. Ellers er det bare ret lige ud de næste 15 km.

 

Der er en del motorvejsbyggeri i området og derfor er caminon omlagt midlertidigt. Da der også er byggerie af en ny højhastigheds jernbane, går det helt galt med omlægningen af caminon og skiltningen er hen i vejret. Det betyder noget forvirring og længere vandring og at man skal over et relativ befærdet kryds.

 

I Montamarta kan jeg få frokost i designerbar. Den ligger for enden af byen næsten ud til Embalse de Ricobayo. Resten af dagens vandring går langs den kunstige sø med en fantastisk udsigt til søen. Senere på dagen vandres forbi en gammel borgruin, hvor kun ydermurerne står tilbage.

 

Idag er det samtidig sidste dag på Via De la Plata, da caminon i morgen splittes i en fortsættelse via Astorga eller at vandre ind på Camino Sanabre/Mozarab.

 

Jeg overnatter på alberguet. Der er ikke andre muligheder i byen. Da jeg ankommer, er der en engelsk pilgrim og en spanioler. Og derudover ankommer en østriger på min alder.

 

Der er mulighed for i en bar på hovedvejen uden for byen at få aftensmåltid, så østrigeren og jeg slår følge og spiser en pilgrimsmenue af den mere sædvanlige karakter, men i øvrigt udmærket.

 

Østrigeren og jeg får en hyggelig aften sammen. Da vi kommer retur til alberguet, er vor 2 medpilgrimme allerede gået til køjs.

 

 

 

Zamora - Regio del Camino

 

Regio del Camino har 130 indbyggere og er en typisk landsby på Mesetan, men gamle huse, en kirke og en bar. Baren ligger ud til hovedvejen, som snart bliver endnu mindre befærdet, når motorvejen blive åbnet i sin fulde længde.

 

Så hensyner byen endnu mere end den er i dag, men det er udviklingen i vestspanien.

 

 

FRA SALAMANCA

TIL SANTIAGO

 

 

en pilgrimsvandring på ca. 500 km på Via de la Plata og Camino Sanabrés.

 

Det siges, at vandring på Via de la Plata kan blive en ensom færd og at der i flere dage kan være langt mellem byerne.

 

Jeg synes også jeg har oplevet de forhold på andre af mine vandringer.

 

 

DAGENS DATA

  • DATO : 8. maj 2015

 

  • AFSTAND TILBAGELAGT: 35 km

 

  • TOTAL AFSTAND: 113 KM

 

  • HØJDEPROFIL: 250 m/200 m

 

  • TEMPERATUR : +25 C

 

  • VEJR: overskyet senere sol

Copyright © All Rights Reserved